Burgyán Zsófia

Burgyán ZsófiaSzakács Viktória Evelin, főiskolai végzettségű szülésznő vagyok.

Jelenleg a ViolaMedicalCenter tematikus nőgyógyászati munkacsoport asszisztense vagyok, és az alacsony rizikó besorolású várandósok terhesgondozásában egy önálló rendeléssel veszek részt. Tevékenységem a hatályos jogi keretek között és dr. Vincze Gábor szülész-nőgyógyász szakorvos felügyelete alatt végzem, egy a térségünkben egyedülálló CTG, azaz a magzati szívműködést az anyai méhtevékenység és EKG függvényében vizsgáló berendezés segítségével, illetve számos kiegészítő vizsgálattal járulok hozzá az anyai és magzati állapot diagnosztikához. A prenatalis genetikai vizsgálatok organizálása, adminisztratív és gyakorlati kivitelezése is az én feladatom.

Személyes élmény és feltöltődés számomra, hogy szülésznői szakmámban önálló utat kaphattam magánrendelői keretek között és a kismamákat a fogamzás szándékától a szülésre való felkészítésen át a szülés előtti eseményekig kísérhetem, sorsukkal azonosulhatok. Reményeim szerint a jövőben egy haladó felfogású szülészeti osztályon tevékenykedve a szülés-születés pillanatait is együtt élhetem meg szülésznőként a gondozottjainkkal.

Tanulmányaim és szakmai előmenetelem: Székesfehérvár Vasvári Pál Gimnáziumban érettségiztem természettudományi tagozaton.
Budapesten, a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán, ápolás és betegellátás szakon szülésznői BSc diplomát szereztem 2018-ban.
A szakdolgozatom címe: A szülésznők szerepe a nőgyógyászati rosszindulatú daganatos betegek posztoperatív ellátásában.
Egyetemi tanulmányaim mellett dolgoztam a Szent Donát Kórház (Várpalota) Krónikus Belgyógyászati Osztályán.
2014 őszétől a Veszprém megyei Csolnoky Ferenc Kórház nőgyógyászati osztályán szülésznők mellett, mint segédnővér.
Munkám során már egyetemi éveim alatt is sok szülészet-nőgyógyászati esettel, illetve betegséggel találkoztam, így lehetőségem nyílt gyakorlati tapasztalatok szerzésére, valamint a tudásom bővítésére.
2018-ban a diploma megszerzését követően, szülésznőként dolgoztam 2019 júniusáig a Veszprém megyei Csolnoky Ferenc Kórház szülészeti osztályán.
2018 ősze óta a ViolaMedicalCenterben (Veszprém) dolgozom Dr. Vincze Gábor szülész-nőgyógyász szakorvos munkatársaként..

Pályaválasztásomkor az érzelmeim vezéreltek, valamint az, hogy olyan hivatásom legyen, amit szeretni fogok, és amelyet egy életen át olyan kedvvel és lelkesedéssel végzek, amilyennel elkezdtem. Mindig is szerettem a társaságot és az embereket, így nem volt kérdés, hogy az egészségügyet választom hivatásként. Fő célom az emberek segítése volt. Véleményem szerint, az egészségügy legszebb ága a szülészet-nőgyógyászat, hiszen tanúi lehetünk egy új élet megszületésének, és az, hogy ebben én is közreműködhetek, csodálatos érzés.

<< Vissza